Ο Country Manager της KAFKAS Κύπρου για το νέο μας κατάστημα στη Λάρνακα!

Ο Κωνσταντίνος Κατσουλόπουλος, Country Manager – Cyprus με αφορμή το νέο μας κατάστημα στην Λάρνακα -το 3ο κατά σειρά μετά από τη Λεμεσό και τη Λευκωσία-, μας μιλάει για τους στόχους του 2023 και την εξελικτική μας πορεία στην Κύπρο ως τώρα.

«Το 3ο μας κατάστημα στην Κύπρο σηματοδοτεί την παρουσία της KAFKAS Cyprus στην πόλη της Λάρνακας, μια όμορφη, ιστορική και παραθαλάσσια πόλη, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μεγάλη τροχιά ανάπτυξης. Η δημιουργία του νέου μας καταστήματος είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση της παρουσίας μας στο νησί. Η όλη διεργασία και υλοποίηση ήταν μια συλλογική προσπάθεια από όλα τα τμήματα και τους συναδέλφους, γι’ αυτό και μας προκαλεί μεγάλη χαρά και περηφάνεια που βλέπουμε τώρα την ολοκλήρωση του. Παρόλο που δεν μετράμε πολλά χρόνια παρουσίας στο νησί, η μέχρι τώρα πορεία μας στην Κύπρο μας έχει δώσει το δικαίωμα να κοιτάζουμε το μέλλον θετικά και θεωρούμε ότι η ανάπτυξή μας θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία.
Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα στην αρχή για τον λόγο ότι οι ανταγωνιστές μας ήταν καλά εδραιωμένοι και ανήκαν σε ένα σχετικά κλειστό κύκλο. Παρόλα αυτά, παραμείνανε πιστοί στις αρχές και στις αξίες της KAFKAS και μέσα από αυτές έχουμε αναπτύξει γερές και μακροπρόθεσμες συνεργασίες με όλους τους βασικούς «παίκτες» της αγοράς κερδίζοντας την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους. Έχουμε συμμετάσχει σε κάποια από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της χώρας για τα οποία έχουμε καθιερωθεί σαν βασική επιλογή προμηθευτών, όπως και στα έργα που απαιτούνται εξιδεικευμένες λύσεις και τεχνογνωσία. Οι ανοιχτοί και φιλόξενοι χώροι των καταστημάτων μας έχουν λάβει πολύ θετική ανταπόκριση από επαγγελματίες και μη και σε γενικές γραμμές βλέπουμε ακόμα μια μεγάλη προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη και στη λιανική πώληση αλλά και στους επαγγελματίες.

Παρόλη την μέχρι τώρα πορεία μας και τα θετικά αποτελέσματα που έχουμε λάβει, δεν εφησυχάζουμε και παραμένουμε σε συνεχή εγρήγορση. Η προσπάθειά μας για εντοπισμό νέων ευκαιριών και η διείσδυσή μας σε νέες αγορές παραμένει αδιάκοπη, όπως αδιάκοπη είναι και η συνεχής ανάγκη για ενημέρωση και ευελιξία στις νέες τάσεις της αγοράς. Τι ευκαιρίες βλέπεις να παρουσιάζονται στην αγορά της Κύπρου και πού θεωρείς ότι πρέπει να εστιάσουμε για να τις εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο;

Ο ρυθμός ανάπτυξης της Κυπριακής οικονομίας συνεχίζει να έχει θετικό πρόσημο με την συνεισφορά του τουρισμού να έχει το μεγάλο μερίδιο. Παράλληλα, η γεωγραφική της θέση σε συνδυασμό με τα φορολογικά κίνητρα εξακολουθούν να την καθιστούν σαν ένα ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις. Στη νέα στρατηγική προσέλκυσης επενδύσεων δίνεται έμφαση στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, όπως επίσης και στη ναυτιλία και την έρευνα. Τομείς δηλαδή που αποσκοπούν στην βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Σαν αποτέλεσμα και ο τομέας ανάπτυξης γης και κατασκευών διατηρεί την ανοδική του πορεία.

Στην Kafkas Cyprus εντοπίζουμε συνεχώς όλες τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, παρακολουθώντας διαρκώς όλα τα νέα, τις αγορές και τις προοπτικές που εμφανίζονται στο γρήγορα εναλλασσόμενο σκηνικό της αγοράς. Παράλληλα με τις τάσεις της αγοράς, διακρίνουμε ευκαιρίες στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ηλεκτροκίνηση και το έξυπνο σπίτι όπου θεωρούμε ότι θα πρέπει να εστιάσουμε εκμεταλλευόμενοι την τεχνογνωσία και την υποστήριξη που διαθέτουμε.

Επόμενα βήματα για την KAFKAS Cyprus είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και η εδραίωση μας στην αγορά του νησιού. Η ανάπτυξη νέων συνεργασιών και η ενδυνάμωση των υφιστάμενων, είναι κάποιοι από τους πιο βασικούς μας στόχους. Επιπλέον, συνεχίζουμε την επένδυσή μας σε ανθρώπινο δυναμικό με την συνεχή ανάπτυξη του προσωπικού μας και την προσθήκη ικανών και φιλόδοξων ατόμων στα καταστήματά μας και στην εταιρεία γενικότερα. Η KAFKAS είναι οι άνθρωποί της και νιώθουμε περήφανοι που προσφέρουμε ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, όπως άλλωστε αναδεικνύεται από τους ανθρώπους μας μέσα από την πρόσφατη έρευνα του Great Place to work που διενεργήθηκε και στην Κύπρο.

Για το 2023, ο βασικός μας στόχος είναι να φροντίσουμε για την βέλτιστη λειτουργία του νέου μας καταστήματος στην Λάρνακα θέτοντας σε εφαρμογή τις αρχές της KAFKAS αλλά και αξιοποιώντας την μέχρι σήμερα εμπειρία μας. Παράλληλα, να ξεκινήσουμε τις διεργασίες για άνοιγμα επόμενου καταστήματος ώστε να αποκτήσουμε με αυτόν τον τρόπο παρουσία και στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της Κύπρου.

Επιπρόσθετα, θα δοθεί έμφαση στη συνεχή εκπαίδευση των ανθρώπων μας και στην προσθήκη tech experts σε όλα μας τα καταστήματα, φροντίζοντας με τον τρόπο αυτό να ενισχύουμε συνεχώς την εμπειρία που παρέχουμε στους πελάτες αλλά και τη συνεχιζόμενη προσαρμογή μας στις νέες τάσεις της αγοράς. Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της αγοράς, παρατηρούμε και την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για εκπαίδευση από τους επαγγελματίες του χώρου σε νέες τεχνολογίες. Θα θέλαμε λοιπόν να επεκταθούμε και σε αυτό το κομμάτι παρέχοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια σε πελάτες και συνεργάτες μας, πάντα σε συνεργασία με τα BU’s και το KAFKAS Institute, προσθέτοντας με αυτό τον τρόπο στους πελάτες μας μεγαλύτερη αξία από τη συνεργασία τους με την KAFKAS Cyprus. Τέλος, η ενίσχυση των αποθηκών, η περαιτέρω οργάνωση των δρομολογίων και ενδοδιακινήσεων, η ταχύτητα, η ευελιξία, η ενημέρωση, η ευκολία στις παραγγελίες, η δημιουργία και στελέχωση υποστηρικτικών τμημάτων, η καταγραφή και κοινοποίηση διαδικασιών που έχει ήδη ξεκινήσει, θεωρούμε ότι είναι παράγοντες που θα συνεισφέρουν σε μεγάλο βαθμό στην αποτελεσματικότητά μας. Όλα τα παραπάνω, θέτουν τα θεμέλια που θα ενισχύσουν μελλοντικά την ετοιμότητά μας να ανταποκριθούμε σε όλες τις αλλαγές που απαιτούνται από το fast-pacing σκηνικό της αγοράς (π.χ digitalization).»